Toekomstscenario’s

De inkt ervan is nog nauwelijks droog. De afdeling heeft deze toekomstscenario’s ‘Handen aan het stuur’ voor de sector ontwikkeld om de leden antwoord te kunnen geven op de vraag hoe het tweewieler retail landschap er in 2020 uit zal gaan zien en aan welke producten en diensten klanten tegen die tijd behoefte hebben.

Van den Hoff: “deze scenario’s voorspellen de toekomst niet, maar geven wel vóórstellingen van mogelijke toekomsten.” Ze reiken dealers en importeurs dus handvatten aan om hun bedrijfsactiviteiten af te stemmen op de verschillende trends en ontwikkelingen. De scenario’s beschrijven de meest invloedrijke veranderkrachten en zijn bedoeld om een strategisch gesprek te voeren over de toekomst en ideeën te genereren voor vernieuwing om zo het business model te versterken. Het helpt hen vooruit te kijken, want dat is tenslotte wat bestuurders van GT’s doen: ver voorbij de bocht kijken en niet vlak voor het wiel.”

Om meer verdieping en strategische opties per scenario te geven en om bedrijven de mogelijkheid te bieden een eigen actieplan te maken, is het digitale platform ‘Mijn Toekomst’ in het leven geroepen, te vinden op motor.bovagrai.nl en scooter.bovagrai.nl.

< Terug naar Afdeling Gemotoriseerde Tweewielers